duminică, 24 iunie 2012

EvZ Noiembrie 2009 "Sondajul CURS s-a confirmat"

Interviu cu Directorul CURS dupa primul tur al alegerilor prezidentiale

Scorul alegerilor de duminică au confirmat rezultatele sondajului realizat de CURS, la comanda EVZ. În cercetarea efectuată în perioada 7-12 noiembrie, bătălia finală urma să fie dată între Traian Băsescu şi Mircea Geoană. Cei doi s-au clasat pe primele două locuri şi au întrat în turul doi.

În sondajul CURS, Traian Băsescu era creditat cu 33% din opţiunile electoratului, urmat de social-democratul Mircea Geoană cu 30% din sufragiile viitoare. Crin Antonescu era plasat pe locul al treilea, cu 18% dintre opţiunile de vot. Marja de eroare a fost de +/-2,9%. 

Băsescu, către EVZ: „Vreţi să ne păcăliţi pe toţi”
Rezultatele parţiale ale primului tur al alegerilor prezidenţiale, comunicat ieri de BEC la ora 20.00, îl dădeau pe Băsescu pe primul loc, cu 32,43% din voturi, secondat de Geoană, cu 31,16%.

Liberalul Crin Antonescu atinsese nivelul de 20,02% din opţiunile românilor care au mers la vot. Menţionăm că sondajul CURS a fost efectuat înainte de prima confruntare televizată între Traian Băsescu şi Crin Antonescu, des făşurată la Cluj, pe 14 noiembrie, cu o săptămână înainte de încheierea campaniei electorale. De alt fel, în ultimele două săptămâni şi, mai intens, de la dezbaterea cu Băsescu, candidatul liberal a câştigat capital electoral, având o tendinţă de creştere în opţiunile electoratului.

Traian Băsescu a contestat public rezultatele sondajului CURS. „Ori v-a păcălit cineva, ori voi vreţi să ne păcăliţi pe noi toţi”, a declarat şeful statului, după anunţarea rezultatelor anchetei, la o emisiune a Kanal D. Cu toate acestea, rezultatele oficiale ale primului tur al alegerilor prezidenţiale au dovedit că sondajul CURS a fost cel mai apropiat de realitate.

Citiţi mai mult aici 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu